Studiebesök på Skaraborgs Flygflottilj och glöggmingel

Studiebesök på Skaraborgs Flygflottilj och glöggmingel

Hej!

Förra veckan besökte vi, tillsammans med ÅK3 gymnasieklassen och våra tekniksprångare, Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs utanför Trollhättan. Där fick vi en mycket intressant föreläsning av en föredetta JAS 39 Gripenpilot och en rundtur i flygbasens hangarer. F7 är ett krigsförband och en av försvarsmaktens viktigaste flygbaser, bland annat av anledning att den huserar den centrala enheten för utbildning av JAS 39 Gripenpiloter. Förutom just Gripen har basen också hand om all verksamhet som gäller transport- och specialflyg, med uppdrag åt regeringen och internationella insatser.

Gruppen poserar framför en Gripen i en av flygflottiljens hangarer.

Vi traineer organiserade även ett glöggmingel för alla Flying-medlemmar, en grupp bestående av nuvarande och tidigare trainees på GKN Aerospace i Trollhättan. Det serverades hembakta lussekatter och glögg i en julmysig lokal och bjöds även på ett enligt flera källor förträffligt välgjort Luciatåg. Faktum är att Luciatåget var så lyckat att det nu krävs en upprepning på veckans julfest. Nuvarande- och dåvarande traineer är fortfarande i förhandlingar bakom låsta dörrar och en lösning förväntas inte presenteras på en presskonferens under dagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.