Aktivitetsvecka 1

Aktivitetsvecka 1

Hejsan!!

Vår fjärde vecka som traineer på GKN var vår första aktivitetsvecka, detta innebar att två dagar ägnades åt grupp och ledarutveckling medan den resterande dagar var tänkta för studiebesök. På grund av de rådande läget var dock de flesta företag mycket tveksamma till att ta in utomstående, så studiebesöken blev betydligt mer begränsade för oss jämfört med tidigare år.

Under utvecklingsdagarna gjordes ett antal gruppövningar för att lära känna varandra och se vilka roller vi tog på oss i olika situationer. Dessa övningar användes senare under utbildningen för att anknyta till den teorin vi lärde oss. Mycket fokus låg på vilka stadier nybildade grupper går igenom, vad de innebär för relationerna mellan gruppmedlemmar och vilka olika typer av ledarskap som passar i dessa stadier. Vi fick även lära oss grunderna gällande hur människor reagerar på feedback samt öva på att ge och ta feedback på ett konstruktivt sätt. Dessa övningar var mycket intressanta och generellt anser jag att feedback är något vi alla kan bli mycket bättre på att ge.

Vårt första studiebesök blev på GKNs eget Global Technology Center (GTC) i Trollhättan där vi fick ett mycket varmt mottagande med en presentation gällande syftet med GTC samt en rundvandring. Där fick vi titta på de olika additive manufacturing metoderna som utvecklas där samt även på den utvecklingen inom komposittillverkning som finns där.

Det andra studiebesöket blev en utflykt till flygflottiljen F7 i Såtenäs, där vi fick bevittna uppstarten samt take-off av ett antal JAS-plan. Detta kombinerades med en redovisning av hur flygteknikerna arbetar, vilket typ av underhåll dem utför på flygmaskinerna och en inspektion av de flygplanen som fanns inne för service. Jag var personligen mycket imponerad av uppstarten av JAS-planen då jag aldrig sett dem in-action på så otroligt nära håll tidigare.  

I sin helhet var det ett par mycket trevliga dagar med många skratt och det känns som att man fick lära sig nya saker om samtliga gruppmedlemmar. Med aktivitetsveckan avklarad förbereder sig samtliga traineer för att ge sig ut på nya utmaningar och med start denna vecka kommer vi att gå ut på våra första rotationer. Jag kommer då att starta på ME i A-verkstaden men vilka uppdrag jag kommer ta mig an återstår att se.

På återseende!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.