5 snabba med David Johansson

5 snabba med David Johansson

Sist ut av intervjuerna med äldre traineer är med David Johansson som gick en mer internationell version av traineeprogrammet. Vi hoppas att dessa intervjuer gett er inspiration till att söka programmet och bli en del av GKN-familjen, annonsen finner du HÄR!
Vi vill även passa på att önska er alla en god jul och gott nytt år!

Namn: David Johansson
Utbildning:
Industriell Ekonomi vid Luleå Tekniska Universitet
När du började Traineeprogrammet:
September 2016
Första tjänst efter Traineeprogrammet:
Produktionschef – Bristol, UK
Nuvarande tjänst:
Value Stream Manager – Trollhättan


Vad är det bästa med att jobba på GKN?
I min nuvarande roll är det väldigt givande att få vara med och utveckla produktionen kring flera av våra produkter mot den civila marknaden. Bland annat för A350, A320Neo samt 787 Dreamliner.

Vad har du tagit med dig från traineeprogrammet?
Traineeprogrammet ger en bred introduktion till företaget både vad gäller produktkännedom och kontakter. Men framför allt så har man funnit bra vänner och stöttning i traineekollegor.

Vart hade du din utlandsrotation? Varför just där?
Programmet jag hoppade på var lite annorlunda mot dagens traineeprogram. Jag hade två utlandsrotationer innan en längre placering i Bristol, UK. Men min första utlandsrotation var i just Bristol där jag drev ett projekt med syfte att effektivisera eftermarknadsförsäljning gällande civila flygplansprogram. GKNs fabrik i Bristol är en viktigt del av GKN Aerospace verksamhet och den har varit en del av GKN koncernen under en längre tid, så det lockade att få med sig erfarenhet från den verksamheten. Sedan är Bristol en fantastisk stad att bo i.   
Min andra utlandsrotation spenderade jag med fokus på kvalitetsutveckling över flertalet fabriker globalt men var stationerad i Brescia Italien. Spännande att få med sig produktionserfarenhet från bilbranschen (GKN Driveline) samtidigt som Italien är ett land jag uppskattar på många sätt.
Efter mina två rotationer så jobbade jag ca 2 år som förstalinjens produktionschef på fabriken i Bristol. Vi tillverkade vingarna för A330 så det är väldigt speciellt när man flyger med den flygplansmodellen nu.   

Roligaste minnet från tiden i traineeprogrammet?
Flera av de roliga minnena samlade man på sig mellan olika studie- och kundbesök, samt de resorna vi gjort för att besöka varandra på våra utlandsrotationerna. Vi har varit i Dresden, Hamburg, Amsterdam, Paris, Luxemburg, London, Birmingham… plus några till, både privat och i tjänst. Så det är ingen brist på roliga minnen. Men att få sitta ned med GKNs ledning och även styrelseordförande på kontoret i London för att diskutera deras karriärer och hur de såg på industrin var givetvis en spännande möjlighet.  

Varför skall man söka till just GKN Global Graduate Programme?
Det är en oerhört bra möjlighet att få en bred förståelse för industrin innan man väljer inriktning på sin karriär. Det kontaktnät man bygger upp och det förtroende man får som trainee av organisationen är väldigt inspirerande och något man kan växa med.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.