Nytt år, ny rotation!

Nytt år, ny rotation!

Hej alla läsare! Då kan vi officiellt lägga 2020 till handlingarna, något som jag tror många längtat efter att få göra. Nu kan vi blicka framåt mot ett 2021 som, förhoppningsvis, blir bättre på många sätt. En god nyhet är att ansökan till Traineeprogrammet 2021 är öppen, och förblir så fram tills den 21 februari. Klicka här för att komma till rekryteringssidan!

Efter årsskiftet har vi nu påbörjat våra nya rotationer. Det är givetvis speciellt att börja på en ny avdelning när man jobbar hemifrån men på samma gång har man nästan vant sig och det börjar kännas normalt. Oavsett så längtar i alla fall jag tillbaka till kontoret!

Min nya avdelning jobbar med prestanda och reglersystem för RM12/RM16 samt en del civila industriturbiner. Bl.a. ansvarar avdelningen för FADEC (Full Authority Digital Engine Control) vilket är den dator som styr RM12-motorn i Gripen 39 C/D och som utvecklades i Trollhättan i slutet av 90-talet. Mitt projekt innefattar att uppdatera en prestandamodell för gasturbinen DR990. Projektet passar mig bra som läst flygteknik då gasturbiner och flygmotorer har mycket gemensamt.

DR990 är en tvåaxlig industriell gasturbin bestående av två stycken centrifugalkompressorer, ett turbinsteg på samma axel och en kraftturbin på fristående axel. Den var ursprungligen planerad för bruk i patrullbåtar i den amerikanska flottan på 70-talet men används idag för t.ex. naturgaspumpning.

Om du har frågor om hur det är att vara trainee, jobba på GKN eller bara vill prata om flygbranschens framtid generellt så kommer vi att befinna oss på följande mässor (virtuellt givetvis!) under de kommande veckorna:
LARV – Luleå Arbetsmarknadsvecka – 20 januari.
CHARM – Chalmers Studentskårs Arbetsmarknadsdagar – 2-3 februari.
LARM – Linköpings Teknologers Arbetsmarknadsdagar – 9 februari.
HotSpot – Karlstads Universitet – 17 februari.
InWest – Högskolan Väst – 10-11 mars.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.