5 snabba med Joel Larsson

5 snabba med Joel Larsson

I.om att ansökan till traineeprogrammet öppnade i fredags tänkte vi publicera ytterligare frågor & svar från f.d. traineer som inspiration till varför ni ska söka just vårat traineeprogram. Förra veckan fick ni veta mer om Linn Efsing och näst på tur är Joel Larsson.

Namn: Joel Larsson
Utbildning:
Kemiteknik med Fysik, Chalmers, MBA programmet, BTH.
När du började Traineeprogrammet:
Hösten 2016
Första tjänst efter Traineeprogrammet:
Metodutvecklare på Forsknings och Utvecklingsavdelningen i Trollhättan.
Nuvarande tjänst:
Manager Process Engineering


Vad är det bästa med att jobba på GKN?
Med bakgrund i faktumet att vi är ett av få flyg- och rymdföretag i Sverige så måste jag först och främst säga – våra produkter och teknologier! Det finns helt enkelt ingen annanstans där man får pyssla med problemlösning både relaterat till design och produktion av så intressanta produkter som här. Att jobba med flyg- och rymdteknik öppnar också upp för möjligheten att påverka. Eftersom våra teknologier finns i nästan alla flygplan så kan även de minsta förbättringar resultera i stora skillnader för miljö och klimat.  Sedan är det såklart otroligt spännande att arbeta med alla fantastiska människor här på GKN Aerospace vars kompetens är svårfunnen utanför företagsgränserna.

Vad har du tagit med dig från traineeprogrammet?
Ett brett kontaktnät från Europas flyg-och rymdindustri; ökad självkännedom; vikten av lagarbete för framgång; en general kunskap om våra processer, metoder och produkter; men framförallt, vänner för livet!

Vart hade du din utlandsrotation? Varför just där?
På European Space Research and Technology Center (ESTEC) i Nederländerna. ESTEC är hjärtat av Europas olika rymd och teknologiforskningsprojekt; ett med andra ord uttryckt – otroligt inspirerande ställe att vara på! Jag passade också på att söka mig utanför GKNs gränser för att bredda min erfarenhet inom områden jag fann relevanta för min fortsatta karriär inom GKN Aerospace.

Roligaste minnet från tiden i traineeprogrammet?
Jag har många roliga minnen både på och utanför jobbet som ett resultat av våra olika traineeresor utomlands men också när vi har fått agera ambassadörer för GKN Aerospace på olika mässor runtom i Sverige. Något av de ”roligaste” minnet är när jag skulle hämta ut en hyrbil i centrala London och på fel sida av vägen, utan en fungerande GPS med ett i övrigt fruktansvärt dåligt lokalsinne, navigera tillbaka till vårt Hotell. Detta tog lite längre tid än väntat och mina kollegor började slå vad om huruvida jag någonsin skulle hitta tillbaka. 

Varför skall man söka till just GKN Global Graduate Programme?
För att man genom programmet får chansen att ta sin karriär till nya höjder genom att bland annat skräddarsy sin egen kompetensportfölj som ledare eller specialist i en inspirerande miljö. Kort och gott, om ni vill bli en framtida nyckelspelare inom flyg- och rymdindustrin, ta chansen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.