Ansökan till Traineeprogrammet 2021 är öppen!

Ansökan till Traineeprogrammet 2021 är öppen!

Nu har vi öppnat ansökningsperioden för nästa års traineeprogram! Annonsen hittar du HÄR och ansökan är öppen till den 21:a februari och om ni har några frågor så kan ni alltid kontakta oss via bloggen eller fråga oss direkt på någon av de digitala mässor vi deltar på framöver: Chalmers, Luleå Tekniska Högskola, Linköpings Universitet, Högskolan Väst samt Karlstads Universitet.

Vi har som lite inspiration har vi även frågat f.d. traineer på GKN Aerospace vad dom jobbar med idag och varför man skall söka till vårat traineeprogram. Vi kommer publicera dessa under nästa vecka men börjar redan nu med Linn Efsing, trainee 2015.

Namn: Linn Efsing
Utbildning:
Civilingenjör Materialdesign, Kungliga Tekniska Högskolan
När du började Traineeprogrammet:
September 2015
Första tjänst efter Traineeprogrammet:
Materialingenjör på labbet
Nuvarande tjänst:
Teamledare inom GTC (Global Technology Center)


Vad är det bästa med att jobba på GKN?
Det bästa med att jobba på GKN är fyra saker: bredden i arbetsuppgifter, möjligheten att utvecklas, trevliga och hjälpsamma kollegor samt att inom det globala teknologi-centret vara med och utveckla framtidens flygplansmotorer och mer hållbara tillverkningsprocesser (att man faktiskt kan vara med och bidra till förbättringar inom industrin) .

Vad har du tagit med dig från traineeprogrammet?
Alla kontakter man skapade över hela företaget, det är så värdefullt att veta vem man ska prata med på olika avdelningar.

Vart hade du din utlandsrotation? Varför just där?
Jag var på GKNs site i Santa Ana, i Kalifornien. Tillsammans med min traineekollega var jag där och genomförde projekt kopplade till deras svets-process.

Roligaste minnet från tiden i traineeprogrammet?
Mitt bästa minne är kopplat till ett traineeprojekt som vi genomförde tillsammans i traineegruppen under våra första 8 månader på GKN. Vi genomförde föreläsningar och en arbetsmarknadsmässa med namn RiHi med målet att koppla samman nyanlända med arbetsgivare inom VG-regionen. Det var vårt sätt att kunna bidra i det lilla i en tid som präglades av stora flyktingströmmar över jorden. Projektet resulterade i flera praktikplatser och sedan även anställningar. När jag tänker tillbaka på traineeprogrammet så är det just mina traineekollegor och alla de resor och uppdrag som vi var med om som jag kommer att tänka på.

Vill också minnas en hektisk däck-lagning längst med en motorväg i England när vi fick punktering på väg till flygplatsen efter ett studiebesök, ett lite annorlunda exempel på hur vi som grupp fick lära oss att lösa olika typer av problem tillsammans.

Varför skall man söka till just GKN Global Graduate Programme?
Traineeprogrammet är en unik chans att få bekanta sig med företaget, dels genom de avdelningsrotationer man erbjuds men även genom de möten som sker. Att få möta spännande individer, både inom GKNs organisation samt hos de företag som välkomnade oss på studiebesök är så värdefullt, både på det personliga och professionella planet. GKNs traineeprogram är en fantastisk chans till alla som vill vara med och göra skillnad genom att bidra till en mer hållbar flygindustri.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.