Working from home

Working from home

Hej igen allihop!

Då var det dags igen, hemarbete. Smittspridningen i Västra Götaland har varit rekordhög och vi har därmed jobbat en hel del hemifrån nu efter jul. En del trivs med det, andra inte alls. Det är lätt att hamna i en negativ spiral när man har sitt kontor, gym och hem bakom samma dörr och man glömmer lätt bort vad ordet rutiner innebär. Med det sagt så är vi troligtvis tillbaka på kontoret igen inom kort och vi traineer har en väldigt spännande vår (mars månad) framför oss som underlättar för att hålla humöret uppe.

Min andra rotation som påbörjades vid jul gör jag på Lean avdelningen. Elias berättade kort om avdelningen i hans tidigare inlägg, vilket var avdelningen för hans första rotation. Dock har inriktningen på våra rotationer varit väldigt olika. På min master, Quality and Operations Management, läste vi en kurs inom Six Sigma som certifierade mig som Six Sigma Black Belt. För att inte gå in på allt för djupa detaljer handlar Six Sigma om att genomföra förbättringsprojekt med hjälp av olika verktyg och det finns olika certifieringsnivåer (White Belt, Yellow Belt, Green Belt, Black Belt och Master Black Belt). Enligt globala Lean Academy vill man nu öka andelen certifierade Green Belts och Black Belts för att förbättra GKNA’s arbetssätt hur man arbetar med systematisk problemlösning. I och med min certifiering är min roll på avdelningen att assistera min handledare i hennes projekt till att själv bli certifierad Black Belt och därmed bli Trollhättans Site Black Belt Representative, samt coacha pågående Green Belt projekt. Jag kommer även få möjligheten att medverka som co-facilitator under avdelningens Lean Foundation utbildningar när restriktionerna lättar igen, en utbildning som ska hållas för alla medarbetare för att öka kunskapen om Lean.

När det kommer till de mässor vi tänkt närvara på under våren, har tyvärr både LARV och CHARM valt att flytta fram datumen för sina arbetsmässor, till ett datum efter att anmälan till traineeprogrammet stängt (anmälan stänger 20 feb och länk till anmälan hittar ni här!). Vid eventuella frågor om programmet, hur det är att vara trainee på GKN Aerospace i Trollhättan eller annat hänvisar vi därför er till att kontakta oss via vår mail, aerotrainees@gknaerospace.com. Tveka inte att höra av er, vi ser fram emot era frågor.

P.S. Ni kan fortfarande träffa oss på LARM och HotSpot som kommer hållas digitalt 15 feb respektive 16 feb.

/Moa

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.