CHARM på Chalmers

CHARM på Chalmers

Tjenare bloggen,

Under tisdag och onsdag (v. 14) var det dags för CHARM, vilket är Chalmers arbetsmarknadsmässa, och från årets traineegäng var det Elias och Merim som representerade. Som trainee får du möjligheten att gå på mässor och representera företaget, om det är någonting som du tycker är roligt. Vi fick chansen att prata med många studenter, kanske någon av er som läser den här bloggen just nu, och nörda ner oss i många frågor såsom cool fakta kring hur SWAN-munstycket fungerar och så vidare.

På tisdagen var jag (Merim) på mässan som traineerepresentant tillsammans med Elamin, som gick traineeprogrammet 2019 och jobbar nu som team-lead i produktion. Vi var där med våra chefer och experter från vårt ingenjörskontor och några HR-representanter. Vi tyckte den första mässdagen gick bra där många studenter kom till vårt bås, vi hoppas även att ni tog chansen att komma och prata med oss för att få höra lite mer om vad det är vi gör och för att ge oss chansen att svara på era frågor. Det är ju en unik chans att få höra från någon som leder våra avdelningar om vad det är man egentligen gör på företaget, hur allt hänger ihop, och vad det finns att göra i framtiden.

Som Merim nämnde ovan var det jag (Elias) som representerade traineegänget under dag två. Utöver att träffa alla engagerade studenter som var intresserade av aerospace, var det extra kul att besöka Chalmers för första gången! Eftersom jag pluggade i Linköping hade jag aldrig tidigare besökt Chalmers. Mässor är en av stora baser för rekrytering, där vi kan få träffa studenter och marknadsföra de mängder av exjobb och jobb som vi har på GKN Aerospace för studenter som ska påbörja sitt sista år av studier och studenter som närmar sig examen.

Exjobb

Som trainee så hjälper du till att administrera bl.a. exjobben på företaget då många av exjobben hamnar hos oss som vi sedan publicerar på vår traineeblogg. Ibland händer det också att vi hör om något exjobb som ännu inte är publicerat, så är du intresserad av exjobb är det bara att kontakta oss så kommer vi göra en anteckning av ert intresse och återkomma när vi har någonting mer konkret.

Som tidigare har nämnts så publicerar vi alla våra exjobb på vår exjobbs-flik här på bloggen och det är bara gå in och kika vad det är vi har att erbjuda. I regel brukar nya exjobb publiceras till hösten, och då med start till våren. Så de som är publicerade kan vara outdated. Men om någonting låter intressant så kan du alltid kontakta kontaktpersonen i exjobbet i fråga för att dubbelkolla.

Letar du jobb?

Vi fick även chansen att prata om hur det är att jobba för GKN samt vad det finns för möjligheter just nu. Jag skulle säga att det finns goda möjligheter till jobb då vi just nu letar efter kandidater till många olika tjänster. Är du intresserad av att jobba inom flyg- och rymdbranschen, gå in på vår hemsida på Careers och läs mer. Sidan kan du hitta HÄR.

OBS!!

Är du från Luleå och intresserad av GKN Aerospace? Vi kommer till LARV den 27 april, kom gärna förbi vår monter då så kan vi prata mer!

En bild på tre youngsters från dag 1 på CHARM. Fr. vänster: Merim, Simon och Elamin.
En bild från dag 2 på CHARM med våra experter, ledare och HR tillsammans med Elias.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.