Norrbotten calling

Norrbotten calling

27e april var det dags för säsongens sista mässa, LARV (Luleå ArbetsmarknadsVecka) i Luleå. Veckans tappra traineedeltagare var Merim och Alex som tillsammans med två HR-representanter och två chefer besökte Norrbottens pärla, möjligtvis biased efter fem år i staden. Grymt kul att få prata om aerospace och vår roll i branschen med intresserade studenter och hoppas några av er hittat in till bloggen.

Resan startade 03.30 från Sveriges framsida via Arlanda till Luleå som bjöd på friska vindar och snötäckta gräsmattor, karaktärsbyggande. Som tidigare LTU-student så fick jag (Alex) agera local och guida gänget runt campus innan det var dags att bygga monter på eftermiddagen. Vi konstaterade att en Samsung-TV är svårare att montera än en jetmotor. På kvällen for vi in till stan, Corner sportsbar, och tog en öl medan solen gick ner över bottenviken. Onsdagen var mässdag och ramades in av ohyggliga mängder kaffe. Kul att vår 3D-printade rymdraket fick mycket uppmärksamhet som också gav oss tillfälle att prata om vad vi gör förutom munstycket till Ariane. Många trevliga samtal om material, tillverkningsmetoder och framtidens flygbransch, tack till alla som kikade förbi!

För mig (Merim) var det första gången i Luleå, och jag kan säga att det var en go upplevelse att, som Alex säger, se Norrbottens pärla. Det var väl allting jag hade förväntat mig plus mer, frusna sjöar och hav, lite snö som fortfarande inte hade slaskat iväg och kyliga vindar. Jag kan tänka mig att det bidrog lite att vi kom under det ”rätta” halvåret så att vi inte blev helt utan D-vitamin under vår vistelse.

Utöver mässan så svängde även jag och Alex förbi banketten som arrangerades av LARV efter mässan. Dem bjöd på en fantastiskt god hummersoppa till förrätt med lax och potatisbakelse till huvudrätt samt lite cheesecake till efterrätt, väldigt uppskattat! Vi fick även prova på drycker från Luleås eget bryggeri vilket var trevligt!

Kan enkelt säga att resan till Luleå var en ten out of ten would do it again!

Exjobb

Som trainee så hjälper du till att administrera bl.a. exjobben på företaget då många av exjobben hamnar hos oss som vi sedan publicerar på vår traineeblogg. Ibland händer det också att vi hör om något exjobb som ännu inte är publicerat, så är du intresserad av exjobb är det bara att kontakta oss så kommer vi göra en anteckning av ert intresse och återkomma när vi har någonting mer konkret.

Som tidigare har nämnts så publicerar vi alla våra exjobb på vår exjobbs-flik här på bloggen och det är bara gå in och kika vad det är vi har att erbjuda. I regel brukar nya exjobb publiceras till hösten, och då med start till våren. Så de som är publicerade kan vara outdated. Men om någonting låter intressant så kan du alltid kontakta kontaktpersonen i exjobbet i fråga för att dubbelkolla.

Letar du jobb?

Vi fick även chansen att prata om hur det är att jobba för GKN och just nu finns det många spännande tjänster öppna för ansökan. Är du intresserad av att jobba inom flyg- och rymdbranschen, gå in på vår hemsida på Careers och läs mer. Sidan kan du hitta HÄR.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.