Studiebesök i Såtenäs

Studiebesök i Såtenäs

Hejsan allihopa!

I tisdags förra veckan fick vi äran att följa med traineekullen-21 på ett studiebesök till Skaraborgs flygflottilj, F7 som ligger i Såtenäs. F7 är ett krigsförband och en mycket viktig flygbas för Försvarsmakten bland annat för att det är där Jas 39 Gripenpiloter utbildas. Förutom utbildning leder F7 dessutom enheten för transport- och specialflyg inom Försvarsmakten för nationella och internationella insatser.

På plats i F7 spenderade vi förmiddagen på deras verkstäder där vi fick en inblick hur det kan gå till när ett Gripenplan rustas upp efter sina körningar. Efter lunch fick vi ett kort föredrag om vad ett stridsplan kan beväpnas med och även om ämnet var obekant för många av oss så var det väldigt intressant. Innan vi begav oss hem fick följa med ut på banan för att se flera Gripen landa, tankas, kontrolleras för att sedan lyfta igen vilket var en mycket häftig upplevelse!

Vi vill rikta ett stort tack till personalen på Skaraborgs flygflottilj, F7 som anordnade detta så bra för oss. Sen vill vi också tacka traineekullen-21 som bjöd med oss på studiebesöket! <3

Detta var allt för denna gången. Until next time…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.