Första rotationen – rymd

Första rotationen – rymd

Nu ska det äntligen handla om rymden! Jag gör nämligen min första rotation på avdelningen för GKNs rymdprodukter, Rotors and Nozzle. Där gör jag analysarbete kopplat till turbinerna till överstegsmotorn Vinci i Ariane 6. GKN utvecklar och producerar båda turbinerna, en som pumpar oxidationsmedel och en som driver bränslepumpen. Som rymdnörd och med bakgrund inom rymdteknik så är jag supernöjd att få göra min första rotation inom rymddelen av GKN, det är även här jag har min hemavdelning! Jag må ha en rymdbakgrund, men framförallt inom rymdfysik så jag har inte mycket kunskap sedan tidigare om rymdraketer och framförallt turbiner. Rotationen påbörjades därför med att läsa på och ställa många frågor till min handledare. Jag fick ett intro till hur spännande raketer är redan när jag följde produktionen av vårt munstycke under verkstadspraktiken, så jag var givetvis taggad att dra igång. Jag är en person som har väldigt enkelt att gräva ner mig i ämnen, framförallt när de har koppling till rymden. Det tog alltså inte många minuter innan jag var fast i ämnet och nu tänker jag inte på mycket annat på dagarna. Jag lär mig nya saker varje dag och jag ser fram emot att en dag kunna lika mycket om turbinerna, och raketerna i helhet, som mina kollegor på avdelningen.

Tiden går väldigt fort och jag kan knappt tro att vi redan varit över en månad i första rotationen. På den korta tiden har vi hunnit med väldigt mycket, och mer väntar. Kommande har vi bland annat Lego League, missa inte det!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.