Brev från Amerika

Brev från Amerika

Alex här! Precis som för Merim och Moa så innebar början av 2023 att det var dags för mig att packa väskorna och åka på ett halvårslångt äventyr. Jag har jobbat med utrullningen av vårt internutvecklade maskinövervakningssystem i USA och därför har jag sedan januari bott i Newington, CT. Systemet plockar realtidsdata från maskinerna i produktion utan manuell input och hjälper operatörerna genom att visualisera om maskinen producerar och beräknar hur lång tid det är kvar tills nästa gång den behöver mänsklig hjälp. Utrullningen har även inneburit besök på våra fabriker i North Charlestown och El Cajon för att få igång systemet även där. Det har varit väldigt kul att jobba med människor från hela företaget, samtidigt som vi utvecklat nya funktioner i systemet och det känns toppen att kunna säga att vi nu är igång på samtliga Engines siter i USA.

Även om projektet var en stor del av beslutet om var jag skulle hamna så har USA hela tiden varit målet. Jag besökte Newington under 2022 som en del av min rotation på Supply Chain och föll direkt för området och fabriken. Vädermässigt är det ganska likt Trollhättan men årstiderna har tydligare roller och försöker inte efterlikna varandra (det är inte +10 på både midsommar och julafton). Fabriken har bara drygt 100 anställda, som kan jämföras med drygt 2000 i Sverige, vilket medför mer krossfunktionellt arbete och gör det enklare att se helheten, vilket jag uppskattar.

Förutom jobb så har jag spenderat mina helger med att utforska området och testat den maximerade amerikanska upplevelsen genom till exempel att gå på bio där man får sin egen soffa och skjutbanor som har öppet dygnet runt. Dessutom har det funnits möjligheter att bocka av några bucket-list saker som New York City, Boston, Niagarafallen och Toronto.

En stor fördel med det globala traineeprogrammet är nätverket vi bygger från dag ett. Under resan till El Cajon mötte jag upp ett gäng 2022-traineer för lunch och prata erfarenheter, dessutom har jag spenderat mycket tid under våren med Jerin som är trainee i Newington. Att ha någon på plats att bolla funderingar och spendera tid utanför jobbet med har verkligen förbättrat hela upplevelsen och ett stort tack till alla i Newington som hjälpt till att göra min utlandsrotation så bra!

Ha det gött,

/Alex

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.