Paris Air Show och första dagen på nya jobbet

Paris Air Show och första dagen på nya jobbet

Hej på er!

Elias här, under de senaste sex månaderna har jag varit och jobbat i Tyskland som kvalitetsingenjör på vår fabrik i München. I München tillverkar vi delar till flygplan i komposit, dörrar till landningsställ, roder, mm.

Min roll som kvalitetsingenjör var främst att bistå produktion med hjälp när det kom till kvalitetsproblem med produkterna. Det innebar mycket administrativt arbete för att kartlägga och kunna se trender i vad de vanligt förekommande felen var, men också mycket problemlösning ute på golvet tillsammans med operatörer, team leads och ME:s. Den kanske största utmaningen var att allt detta skedde på tyska!

Eftersom Merim redan beskrivit till stor del av vad vi gjorde på fritiden tänkte jag skriva lite om vårt sista studiebesök som traineer, nämligen till Paris Air Show!

Likt Farnborough, som vi var på förra året, är Paris Air Show en av de största flygmässorna i världen. Det är 2500 utställare från 46 olika länder som kommer samman under en vecka för att marknadsföra sina nya produkter, träffa leverantörer och kunder, och skriva nya kontrakt. Jag, Moa och Merim fick chansen att delta under fredagen och se vår utställningshall och alla de uppvisningar som skedde under dagen.

I skrivande stund är jag tillbaka i Sverige och gör första dagen på mitt nya jobb som Project Support Officer, och därmed har vår tid som traineer kommit till ett slut och vi lämnar över facklan till en ny kull som börjar till hösten. Tack för oss och som man säger i Tyskland, auf Wiedersehen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.