SMS, tulpaner och goda vänner

SMS, tulpaner och goda vänner

Hej alla glada läsare!

Precis som Merim beskrev i sitt inlägg är även jag på min sista rotation av traineeprogrammet, min utlandsrotation. Jag är på en site som ligger i Papendrecht, en liten stad i Nederländerna. I Nederländerna tillverkar GKN produkter inom tre olika segment; Lightweight Aerostructures, Electrical Wiring Interconnections och Landing Gear Systems. Dessa kapaciteter är utspridda på fyra olika siter men det pågår just nu ett arbete att flytta verksamheten från två siter till Papendrecht för att skapa ett multi-technology center.

Jag har tillbringat min tid i Papendrecht på deras kvalitetsavdelning och min roll har varit att projektleda implementering av nya produktionskrav. Dessa krav benämns vardagligen som SMS-krav, där SMS är en förkortning av Safety Management System, och är en del av regelverket för att erhålla ett Production of Approval (POA) certifikat. Erhåller man ett POA certifikat innebär det att produkterna som tillverkas är ”approved of airworthiness” och kraven fokuserar på att införa proaktiva arbetssätt för att öka säkerheten för produkterna som tillverkas. Tidsramen för att implementera dessa krav är två år och mitt mål har därmed varit att få momentum i projektet.

I Papendrecht är jag inte ensam trainee från vårt globala gäng, utan även Amy och Erica från USA gör sin utlandsrotation här. För mig har det varit en stor trygghet och det har varit jättekul att lära känna dom bättre. För någon månad sedan höll vi i en presentation om möjligheterna GKN Aerospace erbjuder och våra erfarenheter av traineeprogrammet för studenter från universitetet TU Delft under en on-site visit. Jag och Erica var även till TU Delft för ett career event härom veckan där vi körde speed-dating med ett flertal studenter och fick granska deras CVn. Det är väldigt kul att blanda in sådana aktiviteter i sitt arbete, det ger variation till vardagen.   

Självklart händer mycket kul utanför jobbet också. Eftersom flyget från Sverige bara tar någon timme har jag haft lyxen att vänner och familj kommit på besök med jämna mellanrum under våren. Tillsammans med dom har jag besökt flera olika delar av Nederländerna, och såklart beskådat TULPANER i mängder. Nu är det bara några veckor kvar och även fast det har varit väldigt roligt att fått uppleva allt detta längtar jag hem till Sverige.

Ha det så bra!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.