Emma Winblad von Walter

Emma Winblad von Walter

Emma Winblad von Walter – Lokal trainee

Civilingenjör inom Industriell ekonomi med inriktning mot Industriell marknadsföring, Luleå tekniska universitet

Jag föddes i Örnsköldsvik hösten -93, vilket också gör mig till den yngsta i årets traineekull. Under min uppväxt spenderade jag tre år på Sumatra, Indonesien, där jag gick i en internationell skola. Jag hade även ett växande idrottsintresse, framförallt simning och kampsport. När gymnasiet drog igång började jag engagera mig som tränare och insåg då att det faktiskt var ganska kul att vara ledare!

När det var dags att söka till universitetet föll valet på civilingenjör vid LTU då utbildningen lät mig kombinera teknik med ett affärstänk. Detta har jag inte ångrat en sekund. På LTU engagerade jag mig i olika föreningar från IAESTE som sysslade med utbytespraktik till LBSS (Luleå Bugg och Swing Studenter) där jag arbetade för att få upp dansintresset på universitetet. Sommaren 2015 gav jag mig ut på mitt livs äventyr, ett internship i Changzhou, Kina, där jag jobbade med produktutveckling av vattenfiltreringsprodukter. Jag hann även med studier i både Skottland och Frankrike innan det blev dags för examensarbete som ett avslut efter mina väl spenderade fem år.

Efter exjobbet ville jag helst av allt hitta ett spännande traineeprogram. När jag blev inbjuden på assessmentdag och fick träffa cheferna, de drivna kandidaterna och de tidigare traineerna kändes GKN väldigt intressant. GKN var det innovativa och globala företag jag sökt efter och det kändes som att jag skulle jag få den bästa möjliga starten på min karriär här.

Att bli antagen till GKNs traineeprogram innebär för mig en flytt på 120 mil och ett på många sätt helt nytt liv. Som trainee 2017/2018 ser jag fram emot 18 månader av kontaktskapande, problemlösande och framförallt lärande där jag ska ta tillvara på alla chanser och göra det bästa av den här tiden. Idrottsintresset har hållit i sig och när jag får en ledig stund hittar ni mig antingen på gymmet, i backen övandes nya brädtrick (vilket inte blir så lätt på dessa breddgrader..) eller på något dansevent runtom i landet. Jag är grymt taggad inför traineeprogrammet och att få hänga med årets fantastiska traineegäng!