Robin Selin

Robin Selin

Robin Selin – Lokal trainee

B.Sc. Industriell Ekonomi och Logistikingenjör.
Högskolan i Borås

M.Sc. Kvalitets- och Verksamhetsutveckling.
Chalmers Tekniska Högskola

Hej!

Mitt namn är Robin Selin och jag är uppvuxen i Västra Götalands guldklimp Borås. Redan i unga år fick mitt flygintresse ett rejält uppsving när jag som en stolt liten grabb fick möjligenheten att sitta i ett JAS Gripen. Inte nog med att intresset ökade skulle jag också helt plötsligt bli flygtekniker. Dessvärre blev inte just den barndomsdrömmen besannad men den utgjorde åtminstone grunden för att en teknisk gymnasieutbildning skulle bli det självklara valet.

När jag stod inför valet om att välja universitetsutbildning var det inte lika självklart. Jag sökte in till diverse olika ingenjörsutbildningar men valde istället att fly iväg till andra breddgrader. Jag hittade mig under ett års tid ett nytt hem i drömmarnas stad, LA där min sysselsättning var studier på college. Direkt efter min hemkomst till Sverige var jag ivrig att få komma iväg på ett nytt äventyr och denna gång styrde skeppet mot Lettland och staden Riga där jag arbetade ett år. Idag är jag otroligt glad över att jag gav mig chansen att få komma iväg och upptäcka alla olika kulturer, se massvis med sevärdheter och givetvis få lära känna många härliga individer.

Väl hemma igen, kändes det som att det var dags för mig att sätta igång med studierna efter en tid på resande fot. Då valde jag att hoppa på en kandidatutbildning inom Industriell ekonomi och logistik på Högskolan i Borås. Ett område jag fick upp ögonen för lite extra under mina studier var kvalitet och ledarskap. När jag såg att Chalmers hade en masterutbildning med precis mina önskemål så var det ingen tvekan om saken. Kvalitet som är ett oerhört viktigt område inte minst inom flygindustrin har jag fått lära mig massor om, specifikt genom att applicera förbättringsmetodiker som Six sigma men även Lean. Vid förbättringsarbete krävs också förändringar vilket har satt grunden för mitt intresse för ledarskap och att jobba med att implementera och sprida de nya förändringarna. Detta gjorde jag inte minst i mitt exjobb då jag studerade hur en ny digital lösning skulle implementeras på sjukhus med olika förutsättningar.

När jag sitter och skriver detta min första vecka på GKN så känns det lite som att vara på en flygplats där jag strax ska hoppa på flyget och åka på mitt livs resa. Jag ser förväntansfullt på framtiden och är övertygad om att var än flyget tar mig kommer det bli ett fantastiskt resmål.