Hade 12 min över så jag flög Gripen…

Hade 12 min över så jag flög Gripen…

… Ja, fast inte på riktigt naturligtvis utan i flygsimulatorn hos försvarskoncernen Saab i Linköping! Förra torsdagen var vi där på ett, i mina ögon, fantastiskt intressant studiebesök. Efter en kort och informativ introduktion av företaget i sin helhet begav vi oss ut i verkstaden och tittade på hur de sätter ihop JAS 39 Gripen vilket var bland det häftigaste jag upplevt. Det är ju ingen IKEA-montering vi snackar om, men med smarta idéer och produktionstänk lyckas Saab på ett smidigt sätt rulla ut flygplan efter flygplan. Imponerande! I slutet av hallen fick vi till slut se 4 färdiga Gripen varav två hade vår RM12-motor inmonterade. Kul att se dem i sin rätta miljö så att säga. Här skulle man ju kunna tro att det roliga var slut och jag hade inte klagat om det var så, men då drog gänget på Saab ut nästa ess i rockärmen. Jo, ni gissade rätt. Flygsimulatorn! Jag kan nog inte ens beskriva hur häftigt det var. Närmre än så kommer vi naturligtvis aldrig komma att vara stridspiloter så vi tog chansen att göra loopar, barrel-rolls, skjuta ner fiender osv. under de 12 minuter vi hade var. En oförglömlig upplevelse helt enkelt. Lätt groggy blev vi sedan bjudna på en fin lunch innan vi avslutade verkstadsbesöket med att titta på företagets civila verksamhet. Jag vill rikta ett stort tack till alla på Saab som gjorde studiebesöket så lyckat. Det här bär jag med mig resten av livet!

Nu är vi som sagt tillbaka och period tre är igång. Jag kommer gå runt med olika personer med olika roller inom PW1000G 30k TEC projektet, något jag ser väldigt mycket fram emot. Det ska bli intressant att se hur beslut tas, vilka procedurer som är essentiella och lära mig mer om ledarskap i största allmänhet. Jag kommer dessutom under tiden hjälpa till att starta upp något som kallas Visual Performance Management (VPM) som är ett led i Volvo Production System (VPS) som vi berättat om tidigare. Det kommer jag nog också få stor nytta av i framtiden. Jag är övertygad om att jag har 6 lärorika och spännande veckor framför mig. Nu kör vi!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.