Lite av varje…

Lite av varje…

Som vanligt är det full fart för traineegruppen; utlandspraktiken närmar sig med stormsteg och vi börjar inse att det inte finns så många helt obokade dagar kvar i vår (många roliga och intressanta saker bokade och en del röda dagar…)!

Som Tobias redan hintat om träffade vi AB Volvos VD Olof Persson i torsdags. Det var kul att få komma till huvudkontoret och se hur det ser ut där, vi var i väldigt god tid till mötet så vi hann även med att titta på produktutställningen en stund innan. Det kändes verkligen som ett privilegium att få träffa Olof under så avslappande former som det faktiskt var; bara vi fem traineer, Tina (traineeansvarig på HR) samt Olof runt ett bord över en kopp fika. Vi hann med att prata om allt från vägen till att bli VD för AB Volvo till ledarskap och att göra det man själv tycker om. Det enda vi inte pratade om var försäljningen av Volvo Aero, vilket i och för sig är ganska självklart om man tänker efter.

Torsdagens eftermiddag ägnades åt Volvo-allmänbildning på Volvo Museum (också i Gbg). Det fanns många väldigt fina utställningsföremål och mycket intressant man kunde läsa, det fanns också en relativt ny (tror jag) utställning om Volvo Ocean Race där man fick ”leka” lite. Jag skulle varmt rekommendera ett besök på detta Museum!

Denna vecka gör jag en mini-praktikperiod i praktikperioden och är med Kvalitet vid en produkt- och processrevision som MTU gör hos oss. Det är kul att se hur det går till och det innebär mycket ”spring i verkstaden” vilket är nyttigt då jag lär mig nya saker hela tiden om produktionen av berörde detaljer.

Även i måndags var vi (traineegruppen) på ett studiebesök och på torsdag och fredag har vi spännande planer; men det får någon annan berätta mer om. Så håll ut; fortsättning kommer snart! =)

//Isabelle

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.