Studiebesök Saab i Linköping

Studiebesök Saab i Linköping

Ni som följt oss vet att vi nu har varit iväg på vår första aktivitetsvecka, som hade både studiebesök och personlighetsutveckling på schemat. Veckan började tidigt på måndagsmorgonen med att vi alla fem trängde in oss i en hyrbil för att ta oss från Trollhättan till Linköping, där veckans första studiebesök var inplanerat på Saab.

Att hitta rätt entré på Saabs stora område var inte helt enkelt, men av dånet från JAS-planen i skyn gick det inte att ta miste på att vi var nära. Vi möttes upp av Linus, en av årets traineer på Saab, som guidade oss genom det nybyggda kontoret till ett konferensrum där vi fick träffa fler ur Saabs traineegrupp. Det första mötet kretsade mycket kring skillnader och likheter mellan våra traineeprogram och det var intressant att höra att våra upplevelser hittills varit lika på många sätt.

Än mer intressant var kanske ändå rundvandringen i slutmonteringen av Jas 39 Gripen, med tillhörande provsittning i själva planet. Att planet vi satt i var byggt i trä för flygmässor och inte flygbart för fem öre spelade mindre roll, vi tyckte att det var lika häftigt ändå.

Tyvärr är allt på och utanför Saabs område väldigt hemligt och strikt fotoförbud råder, så ni får hålla tillgodo med ett foto på oss från Grästorp!

2014-11-17 07.35.34

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.