Snart dags för utlandspraktik!

Snart dags för utlandspraktik!

Nu är det inte långt kvar till avfärd mot det stora landet i väst, nästa vecka lämnar nämligen halva traineegruppen Sverige för USA. Jag och Cecilia ska bege oss mot Newington i Connecticut, där vi ska tillbringa vår tre månader långa utlandspraktik, och äntligen ska allt vara på plats inför resan. Det har tagit mycket tid och arbete att få boende, bil, praktikplats och inte minst visum ordnat! Sista förberedelserna innebar därför en resa till amerikanska ambassaden i Stockholm för den obligatoriska visumintervjun.

Siten i Newington har varit en del av GKN Aerospace sedan 2005, men då under Volvo Aeros flagg. Flera svenskar jobbar därför där permanent och det ryktas att stället har blivit lite försvenskat, men jag hoppas ändå på att få uppleva ett visst mått av amerikansk kultur även på kontoret (läs: doughnuts och Casual Fridays). Att staden ligger 1,5-2 h från både New York och Boston kommer nog inte heller att göra vistelsen tråkigare. Den kulturella upplevelsen är faktiskt en stor anledning till att vi åker utomlands under traineeåret.

Ser fram emot att få rapportera igen när jag har varit på plats ett tag!

GANE
GKN Aerospace Newington

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.