Christian rapporterar ifrån Cincinnati

Christian rapporterar ifrån Cincinnati

Tiden går och nu har jag snart varit här i Cincinnati i tre veckor!

En dag fick jag på mig att vila upp mig och försöka bli av med jetlagen innan arbetet började, vilket inte riktigt var helt tillräckligt. Dock fick jag slita upp mig ur sängen, gå till frukosten och sedan sätta mig i bilen för att köra (ja… köra, för det finns inga gångbanor här) de 3 minuterna det tar till jobbet.

Väl på arbetsplatsen fick jag bekanta mig med en hel del nya ansikten, där framförallt Rich och Oskar var viktiga att komma ihåg. Detta då det är namnen på de personer som agerar handledare för mig och mitt arbete här i Cincinnati under min tid i USA.

Rich har länge arbetat vid olika företag inom flyg/rymd/försvarsindustrin i USA och arbetar sedan två år tillbaka som Director of Technology, Quality, Health and Safety för våra anläggningar i östra USA (EPE, Engine Products East).

Oskar är hitskickad på uppdrag ifrån Trollhättan och arbetar med kvalitetsförbättringar och har varit i Cincinnati sedan i Augusti.

Dessa två herrar är alltså mina “chefer” för det arbetet jag skall utföra. Vad är det då jag skall göra?

De senaste veckorna har det varit intensivt arbete med att förbereda lanseringen utav ett nytt dokumenthanteringssystem för hela EPE, där det har varit en hel del fokus på att ta fram användarmanualer och beskrivningar för hur man skall använda systemet. Där har det gått en hel del tid till att helt enkelt sätta mig in i programvaran och förstå hur det fungerar, samt hur man på enklast sätt kan förmedla detta till en större publik.

Utöver detta har jag även fått i uppdrag att ta fram en Policy för hur man skall hantera ändringsförfrågningar från våra kunder, och hur den processen skall se ut genom EPE. Från kundförfrågan, till utvärdering, offerering till införande utav förändringar.

Kort och gott är det väldigt olikt det arbete jag mest troligen kommer utföra när jag väl kommer tillbaks till Trollhättan i September, vilket visserligen även gör det väldigt intressant!

Nu till sist bjuder jag på lite bilder som jag har tagit på relevanta saker! 😉

Min sjukt snygga kärra
Min sjukt snygga kärra
Boendet går inte heller av för hackor!
Boendet går inte heller av för hackor!
Uppenbarligen räcker det med 10 dagar i USA för att anamma parkeringskulturen... Jag skyller på att det var dags för fika!
Uppenbarligen räcker det med 10 dagar i USA för att anamma parkeringskulturen… Jag skyller på att det var dags för fika!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.