Tredje veckan i USA

Tredje veckan i USA

Nu när vi har kommit några veckor in i utlandspraktiken har vi inte bara hunnit att (någorlunda) anpassa oss till den amerikanska vardagen utan också kommit in i våra respektive uppgifter.

Precis som hemma i Trollhättan kretsar mycket här i Newington kring Pratt & Whitneys nya motorprogram PW1000G. Jag har därför hamnat på inköpsavdelningen här, för att hjälpa till att förbereda och se över vår leverantörsbas till PW1000G-motorerna innan produktionsvolymerna skjuter i höjden nästa år. Planen är att det kommer att ingå en del leverantörsbesök i arbete, så att man även får chans att se lite av verkligheten utanför planeringsbordet. Samtidigt har jag också fått börja arbeta i andra änden av affärsverksamheten med marknadsundersökningar åt en annan GKN-site här i New England, som jag också ska få besöka i nästa vecka. Väldigt spännande!

Pratt & Whitneys nya "lilla" motor är inte så liten på nära håll (Singapore Airshow 2010)
Pratt & Whitneys nya “lilla” motor är inte så liten på nära håll (Singapore Airshow 2010)

 

Men det har inte bara varit jobb för oss här, jag och Cecilia har också hunnit se oss om i Connecticut. Våra amerikanska kollegor har varit snabba på att ge tips, om det så är om favoritrestauranger, vandringsleder eller kasinon som vi borde besöka. Senaste utflykten fick gå till Mystic, ett litet sommarsamhälle nära gränsen till Rhode Island, där man hade bevarat och restaurerat ett sjöfartssamhälle från 1800-talet. Lite skön omväxling till alla köpcentrum och motorvägar som man vanligtvis ser på vardagarna!

DSC_0894
Mystic Seaport
DSC_0903
Valfångstfartyget Charles W. Morgan i Mystic Seaport

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.