Första tiden på Inköp

Första tiden på Inköp

Likt de andra traineerna har jag precis kommit igång på min hemavdelning, nämligen inköp. Här arbetar jag inom en grupp som kallas Supplier Quality Assurance, m.a.o. kvalitetssäkring mot leverantörer. Kortfattat så går vårat arbete ut på att hantera leverantörer och samarbeta med dem så att vi tillsammans kan uppnå rätt kvalitetsnivå. För mig personligen så har jag under mina två första veckor fått djupdyka i data, för att försöka analysera trender och synergier i data i tidserier av ett par år bakåt i tiden. Som analytiskt lagd, och med en bakgrund inom Lean Six Sigma känner jag mig därför som handen i handsken, detta är verkligen ett bra sätt att komma in i en avdelning och lära sig mer om hur de har kommit till den punkt vi befinner oss på idag. Men detta arbete är även för att hjälpa oss själva och våra leverantörer med att lyfta blicken och bli mer långsiktiga i vårat arbete.

Det största intrycket under dessa två veckorna har dels varit hur häftigt GKN och avdelningen inköp är som arbetsplats. Som SQA på GKN verkar man i högsta grad på en global marknad, med kunder sprida i ett stort antal länder och världsdelar. Om du som läsare är en student och funderar på framtida yrkesområden så tycker jag verkligen att du bör reflektera kring inköp om du gillar att träffa människor, vill arbeta på en global marknad och trivs i att befinna dig inom hetluften.

Den erfarne bloggläsaren känner kanske till att vi traineer årligen har ett årsuppdrag parallellt med vår traineeutbildning. Vi har precis blivit delgivna beskrivningen för detta projekt, och jag kan lova att det verkar otroligt spännande! Jag ser med iver fram emot att få sätta igång med detta projekt tillsammans med mina traineekollegor, men mer än så tänker jag inte avslöja nu, men kanske kommer vi genom uppdraget att träffas snart? Är du nyfiken på vad uppdraget går ut på så tycker jag du skall fortsätta att följa bloggen för mer information i nästa inlägg.

 

På återseende

Niclas Persson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.