En spännande tid och framtid

En spännande tid och framtid

Hej igen

Som Emelie nämnde i tidigare inlägg har vi traineer precis haft några hektiska dagar i Linköping. Detta var tre väldigt spännande och lärorika dagar med många höjdpunkter. För mig personligen tyckte jag det var otroligt spännande att prata med Saab och deras långsiktiga arbete med förhandlingar och avtalsskrivande. Till detta så var det även kul att träffa så många talangfulla studenter på Larm, som visade stort intresse för GKN Aerospace och GKN Driveline. En avslutande höjdpunkt var att få komma till helikopterflottiljen och se några av helikoptrarna där, bland annat fick vi en detaljerad genomgång av motorn till en Black Hawk helikopter, vilket var otroligt spännande.

GKN och Saab Trainees
Trainees vid Helikopterflottiljen
GKN vid Larm

Tiden börjar även lida mot sitt slut för min nuvarande period inom fabrikation. Det mest spännande här har varit ett projekt jag fått driva för hur vi skall arbeta med uppföljning av vårt förbättringsarbete med kvalité. Grovt förenklat så handlar detta mycket om att visualisera data om t.ex. avvikelser för att lyfta grundorsaker till ytan. Detta förenklar arbetet för oss att identifiera och eliminera variation i våra processer vilket resulterar i förutsägbara robusta processer. En kul iakttagelse jag gjort efter att arbetat med detta är att dem lärdomar jag fick genom förvärvet av ett svart bälte i Lean Six Sigma är lika användbara och applicerbara om man arbetar inom inköp med leverantörer, eller inom produktion med breda förbättringsprojekt. Det fina med detta tycker jag är att man inte behöver vara detaljerad expert inom ett område bara för att kunna arbeta med förbättringar, det handlar istället till stor del om att följa vissa universella metodiker för att systematiskt bryta ner och visualisera problem på ett sätt som gör dem mer begripliga.

Avslutningsvis tänkte jag ge er ett axplock av några av dem sakerna som händer för mig i framtiden, kanske extra kul för er läsare som själva går i tankarna att söka traineeprogrammet vars ansökan är öppen fram till 28 feb. Idag skall jag och Emelie föreläsa för alla examensarbetare inom företaget om hur det är att vara trainee, följt av en middag senare på kvällen. Det blir även ett längre möte med VD:n Mike McCann. Nästa vecka blir det avslutning på avdelningen och dags att börja lämna över projekt och arbetsuppgifter till kollegorna. Detta följs av Englandsresan med spännande företagsbesök, samt första mötet med våra amerikanska trainee kollegor. Efter hemkomsten från England blir det först en tvådagars ledarskapsutbildning tillsammans med traineerna innan jag startar min nya period på Materiallabbet, veckan avslutas av ett skolbesök här på företaget när Lyrfågelskolans 6e klass kommer på besök.

På återseende!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.