Hälsningar från El Cajon

Hälsningar från El Cajon

Hej igen bloggen!

Det är Emelie från förra årets traineegrupp här (vad hände med tiden, känns som det var så nyss jag började men redan är jag ”förra årets trainee”?!). Jag tänkte göra en liten comeback i min bloggkarriär, trots att bloggen ju är överlämnad till de nya stjärnorna på GKN. Som ni kanske misstänker redan så är jag iväg på min utlandspraktik (inne på min andra månad) och befinner mig därför i San Diego, Kalifornien. Ska man vara helt exakt så är jag faktiskt i El Cajon när jag skriver detta, ca 20min öster om San Diego för det är där vår site ligger (jag bor dock i San Diego).

Siten här består av ett gäng byggnader som var och en har sina produkter. Ironiskt nog är jag än så länge mest involverad i den enda byggnaden som tillverkar militära prylar, och som jag därför inte får röra mig hur som helst i eftersom jag inte är amerikan. Ska jag ut i produktionen måste jag ha någon med mig hela tiden vilket blir lätt frustrerande efter ett tag. Snart kommer jag dock dra igång ett projekt om automation i en annan byggnad – och där får jag rör mig fritt! Jag spenderar även en hel del tid med lean-teamet här på siten och får därför vara med på diverse event och utbildningar. Senast i onsdags fick jag vara med på del 1 (av 4) i en Lean-utbildning.

Det är en helt annan värld här borta på så många sätt. Till att börja med lagerhålls detaljer utomhus! Det är ju helt otänkbart hemma (metaller, regn, snö, kyla etc är ingen jättebra kombo). Men här går det utmärkt (för ett tag i alla fall) eftersom det sällan regnar, snöar eller är kallt. Detsamma gäller förresten mig nu när jag tänker efter: jag befinner mig mycket utomhus här eftersom det är soligt och varmt för det mesta.  

  

Jag bor i en studio (dvs en enrummare) vid Mission Beach, ca 100m från stranden. Det är såå härligt att bara gå utanför dörren och kunna springa längs stranden, sola, och se solnedgångar. Jag trivs! På helgerna försöker jag testa ett nytt hikingställe varje vecka (det finns så många här omkring!) och även en ny del av staden varje vecka. Än så länge har allt vart fantastiskt! Förra helgen åkte jag upp till LA, men jag var inte jätteimponerad. Tycker San Diego är mycket trevligare på alla sätt!

Ha det grymt alla läsare och så kanske vi hörs igen!

//Emelie

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.