Domare för First Lego League

Domare för First Lego League

Hej igen! Nu är det dags för ett nytt inlägg!

Under den senaste helgen fick vi traineer möjlighet att vara domare för den regionala tävlingen First LEGO League här i Trollhättan på Innovatum. 15 lag från regionen fick möjlighet att delta i tekniktävlingen och tävla om en plats i den skandinaviska finalen i Roskilde, Danmark. Självklart så skall GKN, som är en huvudsponsor till tävlingen, vara med som domare och den äran fick vi traineer. Årets tema är City Shaper som är utformat för att inspirera nyfikenhet inom arkitektur och STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Tävlingen går ut på att eleverna skall programmera en ”LEGO Mindstorm”-robot för att samla ihop poäng på en bana parallellt som gruppen får tackla ett samhällsproblem som är kopplat till årets tema, som är utmaningar i våra städer och samhällen. Som en tidigare tävlande och domare i First LEGO League tycker jag att tävlingen är en fantastisk möjlighet för högstadieklassare att lära sig mer om teknik och programmering.

En grupp taggade tävlande!

Vår uppgift som domare är att betygsätta varje grupp inom fyra mindre områden där vi var uppdelade som bandomare, teknikdomare, projektdomare och kärnvärdedomare. Det laget som samlar ihop flest poäng vinner det stora Championpriset och får möjlighet att delta i den skandinaviska finalen. Under tävlingens gång så har samtliga lag i tävlingen gjort ett strålande jobb med sina respektive uppdrag. Vi fick uppleva en hög nivå på programmering, utförande av uppdrag, strategier och samarbete.

Ett stort grattis till Byhålans Eliter från Centralskolan i Grästorp som utförde ett strålande jobb och vann det stora Championpriset!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.