Ut med det gamla, in med det nya

Ut med det gamla, in med det nya

Hej allihopa!

Ännu en gång är det dags för ett gäng nya trainees att ta sig an GKN Aerospace och därmed ta över denna blogg. På bilden ser ni oss posera framför RM12an, JAS Gripen-motorn. Vi är ett glatt gäng från runt om i landet som på ett eller annat sätt hittat sig till Trollhättan. Alla är vi väldigt spända och taggade på vad traineeprogrammet har att erbjuda och ser fram emot framtiden.

Tiden går otroligt fort och vi är redan i slutet av vår tredje vecka på GKN Aerospace. Första veckan fick vi, som nämndes i det tidigare inlägget, utforska Trollhättan med traineerna från 2020 för att lära känna dem bättre. Vi spenderade även slutet av veckan med att lära oss mer om det Industritekniska Programmet, vilket är ett samarbete med Teknikcollege (där GKN Aerospace ingår) och Nils Ericssongymnasiet i Trollhättan. Där fick vi prova på svarvning och fräsning, vanligt förekommande bearbetningsprocesser inom samtliga produktionslinjer på GKN Aerospace.

Andra veckan började med en kurs i Jetmotorlära tillsammans med 2020 traineerna då de inte hade möjlighet att genomföra den förra året. Åtta timmar kan sammanfattas med fyra ord: suck, squeeze, bang, blow. Sedan började vår virtuella onboarding tillsammans med traineer från UK och USA som även pågått under hela vecka tre. Vi har under denna tid fått möjligheten att lyssna på spännande gästföreläsningar, deltagit i Q&A’s samt utvecklat förståelsen kring bland annat Power of 5 (GKNs kulturella principer), engagemang och grupputveckling. Vi är väldigt tacksamma för alla som har tagit sig tiden för att göra denna onboardingen till den bästa möjliga trots de rådande omständigheterna och allas fullspäckade scheman.

Sammanfattningsvis så har de första veckorna bestått av mycket ny och spännande information om programmet och företaget. Nästa vecka väntar verkstadspraktik för oss i två veckor och därefter vår första rotation.

Ha det så bra tills nästa gång vi hörs.

Ps.

Om ni vill läsa mer om oss traineer kan ni klicka här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.