Första rotationen påbörjad!

Första rotationen påbörjad!

Hej, det är jag igen!

Få veckor har jag varit så glad över att vara tillbaks på sydligare breddgrader som denna. Jaktkompisarna i Luleå rapporterade fyra decimeter snöslask i helgen medan jag satt i solen och drack kaffe.


Från vänster: Danijela Maric (kommunikationsstrateg), Alexander Jenhall och Amanda Dalstam (Ansvarig Analytics & Digital Innovation, Trainee 2018)

Efter on-boarding, verkstadspraktik och teambuildings är vi nu inne på tredje veckan av det som kommer utgöra den största delen av traineeprogrammet, våra rotationer på siten i Trollhättan. De första tio veckorna kommer alla göra på sin hemavdelning för att sedan baserat på intresse och projektmöjligheter leta sig ut på nya avdelningar. Jag har min hemavdelning på Strategy & Business Innovation som är en del av Business Line Engines vilket innebär att vi jobbar globalt för samtliga 14 Engines-siter även om hela teamet just nu sitter i Trollhättan. Min första rotation består av två delar. Dels jobbar jag med den övergripande årsplanen för Engines och de aktiviteter som företaget har som krav gentemot ägare, myndigheter, kunder och anställda. Dessutom arbetar jag med digitaliseringsteamet där vi ska ta fram ett koncept för framtidens fabrik och ett kostnadsestimat utifrån de funktioner vi tror kommer krävas.

De första veckorna har präglats av att träffa människor runtom på företaget, skapa en förståelse för strategiarbetet och förkortningar i mängder. Det är sjukt kul att alla man träffar tar sig tid att berätta om deras roll och förvånande ofta dyker det upp att de själva har en koppling till traineeprogrammet. Dessutom har Robin (2020-trainee) lyckats lura i mig och Elias att börja spela padel, får väl se hur länge hälsenorna håller.

Första rotationen har knappt kommit igång men det har ändå blivit dags att börja tänka på vilken avdelning nästa rotation ska genomföras på men det får vi ta i ett senare inlägg.

Är du taggad på att söka traineeprogrammet eller bara veta mer om vad vi gör i Trollhättan? Sväng förbi vår digitala monter på Armada så tar vi det därifrån!

Ha D gött!

/Alex

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.