Anders Jutback

Anders Jutback

IMG_3900Civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning mot supply chain management
Chalmers Tekniska Högskola

Jag föddes 1988 i Göteborg, där jag även spenderade den största delen av min uppväxt. I början av 90-talet tog nämligen mina föräldrar med sig familjen på en avstickare ner till Gent i Belgien för att prova på livet som utlandssvenskar under ett par år.

Ett stort teknikintresse följde mig från tidiga år och in på naturvetenskapliga linjen på gymnasiet. Efter studenten ledde mönstringen till värnplikt vid P4 i Skövde, där jag tjänstgjorde i bataljonsstaben. En tid efter lumpen hade ett växande intresse för ekonomi fått mig att börja läsa vid Handelshögskolan i Göteborg. Bristen på teknik och vetenskap i de ekonomiska studierna fick mig dock att snabbt komma på bättre tankar och söka in till industriell ekonomi på Chalmers, där jag kunde få lite av båda studiegrenarna. Jakten på tekniken stannade inte vid böckerna, utan gick så långt att jag efter mindre än ett år på Chalmers ibland åkte ut till Volvo Cars för att stå vid bandet och bygga bilar om kvällarna.

Efter att ha skruvat på tiotusentals nya bilar verkade det kul att få pröva något nytt och arbetet i produktionen ledde en sommar till en tjänst i Volvo Cars inköpsorganisation. Min sista sommar som student spenderades däremot i San Francisco där jag och ett 40-tal andra chalmerister fick möjligheten att läsa sommarkurser vid Stanford och UC Berkeley.

Med mycket praktisk erfarenhet från bilindustrin bytte jag bransch och skrev mitt examensarbete åt Volvo Penta, där jag och mina kollegor kartlade och analyserade den globala marknaden för lyxjakter. För att en tredje gång byta bransch till flygande produkter sökte jag tjänsten som trainee på GKN Aerospace. Det som väckte mitt intresse för tjänsten var framför allt den spännande industrin, det roliga upplägget på traineeprogrammet och den ingenjörskonst och kunskap som finns samlad i företaget. Efter ett traineeår med praktik på många olika avdelningar runtom på GKN Aerospace är planen att min första ordinarie tjänst kommer att vara på företagets marknadsavdelning.

På fritiden uppskattar jag att kunna åka ut till familjens sommarstuga på Orust, där det alltid finns husknutar att snickra på eller natursköna vyer att underhålla fotograferingsintresset med. Blir jag kvar i stan över helgen är det väldigt roligt att få träffa vännerna som nu börjar återvända till Göteborg efter år av studier på orter över hela Sverige och världen. Trots att dagarna som trainee är intensiva försöker jag även svänga förbi gymmet några kvällar i veckan, efter att pendeltåget åter rullat in på Göteborg C.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.