Emelie Ekström

Emelie Ekström

Emelie Ekström – Lokal Trainee

Civilingenjör Industriell Ekonomi, Energisystem och Hållbar utveckling.
Kungliga Tekniska Högskolan .

Hej!

Mitt namn är Emelie Ekström och jag föddes 1998 i Stockholm. Jag växte upp på landsbygden några mil utanför storstan med mina föräldrar och fyra småsyskon (och ett gäng katter!). Som liten testade jag på många sporter och fritidsaktiviteter, och det blev till slut judon och klarinetten som utgjorde mina största intressen under grundskolan. Idag har mina intressen ändrats en del och jag spenderar gärna min tid med att ta långa promenader, vandra i fjällen och umgås med familj och vänner.

Efter grundskolan valde jag att gå naturvetenskapsprogrammet, och där började mitt intresse för teknik att växa. Jag älskade att förstå hur vardagliga saker och ting fungerade, oavsett om det var en motor eller en magnet. Detta intresse gjorde att jag var helt säker på att jag ville studera vidare till civilingenjör efter gymnasiet, men jag var väldigt osäker på vilket program. Jag valde till slut Industriell ekonomi på KTH efter många om och men (jag ville ju egentligen ABSOLUT inte studera samma program som mina föräldrar), och jag är glad att det blev som det blev. Industriell ekonomi är ett brett program, och jag trivdes väldigt bra med blandningen av kurser. Det var dessutom under tiden på KTH som mitt stora intresse för hållbarhetsfrågor väcktes, mycket tack vare min inriktning inom Energisystem och hållbar utveckling. Jag fick även möjligheten att studera utomlands, vilket jag valde att göra på University of Iceland i Reykjavík under våren 2020. Denna upplevelse blev något kortare än jag hade velat på grund av Covid-19, men det var ändå bland det roligaste jag gjorde under mina fem år på KTH.

Under sista året på min utbildning började jag fundera på vad jag egentligen ville göra med mitt liv, och jag kom fram till att jag verkligen inte hade någon aning. Därför började jag snabbt leta efter olika traineeprogram då jag tänkte att det var ett bra sätt att få prova på lite allt möjligt, så att jag förhoppningsvis skulle kunna hitta ”min grej”. Av en slump stötte jag på traineeprogrammet på GKN Aerospace, och tyckte det lät perfekt. Att få göra rotationer på helt olika delar av företaget samt en utlandsvistelse lät precis som det jag behövde för att lista ut vad jag vill göra. Att flyg- och rymdbranschen är en spännande bransch där det dessutom finns en hel del möjligheter att jobba med hållbarhet gjorde beslutet ännu lättare, och i somras flyttade jag från Stockholm hela vägen till Trollhättan för att börja som trainee här. Jag tror att det kommer att bli en fantastisk resa, och jag ser mycket fram emot de kommande åren!