Rasmus Tyft

Rasmus Tyft

Rasmus Tyft – lokal trainee

M.Sc. Innovation and Industrial Management
Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet

MiM. Entrepreneurship and Innovation
Luiss Guido Carli University

Mitt namn är Rasmus Tyft, född i Trollhättan hösten 1995 vilket även gör mig till den yngsta i traineekullen detta år.

Under gymnasietiden gick jag ekonomiprogrammet, där jag tidigt insåg att vidarestudier var väldigt viktigt för att få ett drömjobb. Hade inget specifikt jobb i sikte men tyckte ekonomi i sin helhet var ett intressant ämne, så påbörjade en ekonomiekandidat direkt efter gymnasiet vid Karlstads universitet. Ekonomistudier brukar generellt vara ganska breda vilket passade mig bra eftersom jag kunde finna vad som intresserade mig mest under tidens gång.

När jag väl var klar med min kandidat ville jag fortsätta med mina studier och fann då ett masterprogram som träffade helt rätt. Management inom innovation och industri, där jag såg möjligheten att kombinera två ämnen jag finner väldigt spännande. Inriktningen passade mig perfekt eftersom jag såg potentialen att få kunskapen om hur man kan göra stor och meningsfylld påverkan genom att hitta innovativa lösningar inom storskaliga industrier.

Men det roliga med studierna var inte över där. Jag fick möjligheten att göra en så kallad ”Double Degree”, vilket betyder att jag spenderade mitt första år av mina masterstudier i Rom på Universitetet Luiss Guido Carli och mitt andra på handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Detta resulterade sedan i att jag erhöll en masterexamen från respektive universitet. Året i Rom var extremt lärorik och givetvis roligt, där jag fick uppleva en ny kultur, fantastisk pasta och sist men inte minst, lyxen att slippa höstrusket i Sverige.

När examen närmade sig med stormsteg så visste jag vad som intresserade mig, men det specifika jobbet var fortfarande en fråga jag var kluven kring. Därför hade jag siktet inställt på ett traineeprogram där man fick möjligheten att prova på flera områden för att hitta vart man ville starta sin karriär. Traineeprogrammet på GKN Aerospace bockade av varje del av vad jag ville ha ut av min trainee, så när jag fick beskedet att jag blivit erbjuden en plats tackade jag omedelbart ja.

Med detta är jag otroligt spänd och taggad på de nästkommande 27 månaderna, fyllt av rotationer både i Sverige och utomlands, intressanta projekt och aktivitetsveckor!