Toni Katana

Toni Katana

IMG_1231Master i produktionssystem med inriktning mot produktionsutveckling och ledning Jönköpings Tekniska Högskola

Jag är född år 1989 och är uppvuxen i Trollhättan. På gymnasiet läste jag Volvo Aero-programmet, vilket är ett specialdesignat industriprogram och kan beskrivas som en blandning av natur och teknik varvat med praktik, både i skolan och på Volvo Aero. Efter gymnasiet jobbade jag ett år på Volvo Aero inom termisk sprutning innan jag började studera Industriell Ekonomi på Högskolan Väst.

Förutom allt intressant man har möjlighet till att göra som student hade jag möjlighet att genomföra olika uppdrag åt företag runt om Trollhättan, däribland på Volvo Aero med Lean implementeringen. Något annat värt att nämna är att jag fick chansen att vara med och starta och utveckla Intize Trollhättan, en ideell organisation vars syfte är att öka intresset och kunskapen inom matematik för gymnasieelever och som fortfarande är aktivt idag.

Efter grundutbildningen insåg jag att produktionsutveckling är något jag brinner för och sökte mig till Jönköpings Tekniska Högskola som hade ett intressant program. Ett intresse för in- och utfasning av produkter utvecklades under mastern. Jag och min exjobbspartner sökte olika områden inom in- och utfasning av produkter och till slut fick vi till ett examensarbete. Det vi gjorde var att utveckla en beslutsmodell för planering av in- och utfasning av en produkt inom ett tillverkande företag. Detta öppnade upp dörren till den akademiska värden och vi fortsatta att under sommaren skriva en vetenskaplig artikel som kommer att publiceras i en journal nästa år.

Mitt stora intresse för flygindustrin gjorde att jag ville tillbaka till GKN Aerospace och jobba med produktintroduceringar. Att söka till traineeprogrammet var ett utmärkt tillfälle att få prova på olika avdelningar och uppleva deras perspektiv på processen för ny produktintroducering.

På fritiden tränar jag på gym och crossfit och umgås med vänner och familj. När tillfälle ges blir det även något dyk på kusten.