Lär känna Elin Eriksson

Lär känna Elin Eriksson

Hej på er!

Snart öppnar ansökan till nästa års traineeprogram. Förra året infördes ett koncept i samband med traineeansökan där f.d. traineer på GKN Aerospace fick berätta vad de jobbar med idag och varför man bör söka traineeprogrammet enligt dem. Detta då som inspiration för er som funderar på att söka till programmet. Självklart är det här ett koncept som vi vill fortsätta med även i år och först ut är Elin Eriksson, trainee 2019.


Hej! Mitt namn är Elin Eriksson och var en utav de fem superstjärnorna som utgjorde traineegruppen 19/21. Jag har en bakgrund som civilingenjör inom rymdteknik från Luleå Tekniska Universitet som då ledde in mig på rymd-/flygspåret och därefter GKN. Idag arbetar jag som projektledare för att introducera nya produkter till vår produktion, en så kallad NPI-ledare (New Product Introduction Lead). Just nu ansvarar jag för industrialiseringen av en roterande skiva som sitter i en lågtrycksturbin i en motor för ett passagerarflygplan.

Vad är det bästa med att jobba på GKN Aerospace?
Det bästa är att det är ett stort företag med många möjligheter att utveckla din egen väg och karriär, då det finns något för alla. I min nuvarande roll är det väldigt kul att få vara med att utveckla nya produkters produktion och hur varje detalj är annorlunda, så man lär sig alltid något nytt.

Vad har du tagit med dig från traineeprogrammet?
Hur viktigt det är att få se hela företaget som en helhet och få testa på områden som man kanske inte fokuserade på under sina studier, då man kan hitta någonting som man kanske inte visste att man skulle tycka var intressant. Även hur viktigt det är med kontaktnätet på sin arbetsplats och att det är någonting man bör använda sig utav för att lära och utvecklas.

Roligaste minnet från traineeprogrammet?
Roligast har nog varit de resorna vi hann med under våra år som traineer. Just det att man får planera in själv vad det är man vill besöka, vilket gör att resorna blir väldigt givande för oss. Framförallt har det varit roligt när alla vi globala traineer för vår årgång träffades i både Göteborg och i Charleston, innan restriktionerna bröt ut.

Varför ska man söka till att bli Trainee på GKN Aerospace?
Få saker är bestämt i förväg och sedan är det upp till dig att välja ut vad du vill göra, och då antingen göra något som du vet att du är bra på och vill utvecklas inom eller om du vill testa på något helt nytt. Det är någonting man växer in i under programmets gång och snabbt får mersmak för eftersom du själv väljer din väg framåt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.