Scania

Scania

Vi passade även på att besöka Scania i Södertälje där deras montering av lastbilar görs från grunden till färdig produkt dvs. hela lastbilar. Bara att kunna följa den processen och visuellt se hur del efter del monteras är helt otroligt. Det är lätt att förstå att leveransprecision från deras kunder är otroligt viktigt. Här fanns möjlighet för oss från GKN att börja fundera ur ett leverantörsperspektiv, eftersom en del av produkterna som tillverkas av oss släpps direkt in i montering för flygplansmotorer. För mig blev det lite av en ”eye-opener” just på grund av detta.

Det som gjorde mest intryck på mig var ändå hur de lyfter upp problem och åtgärdar dem. Redan i besöksrummet satt en stor affisch som visualiserade Lean-huset på Scanias sätt. Det här är helt klart ett företag som mognat in i sitt Lean arbete. Trots att GKN Trollhättan och Scanias produktion skiljer sig mycket åt, funktionsorienterat vs. flödesorienterat, gav besöket nya infallsvinklar på hur Lean kan implementeras. Inspirationen och idéerna flödar!

Besöket avlutades med en presentation och allmänt öppet prat traineer emellan från de båda företagen. Förvånansvärt mycket i upplägget var ändå likt såsom praktikperioder inom företaget och en utlandspraktik.

Tack för besöket Scania!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.